Janza Ákos

Managing Director, Vállalati Transzformáció vezetője, MSCI irodák globális vezetője

Ákos az egyetem elvégzése után Bernben, a Schweizerishe Mobiliar-nál kezdte karrierjét, ahol mind a szoftver fejlesztésben, mind az elektronikus kereskedelmi osztály kiépítésében fontos szerepet játszott. 2006-ban az EPAM Systems megkeresésére hazatért, és projekt menedzsereként dolgozott tovább. Fő feladatai közé tartozott a biztosítási, szerencsejáték és banki előrejelzési szoftverek tervezése és fejlesztése nagy európai, ázsiai és amerikai társaság részére.

2010-2021 között az MSCI magyarországi ügyvezetője, 2014-ig a cég Globálist Projekt Menedzsment csapatának vezetője majd 2019-ig a cég adattudós és operációs szolgáltatási csapatának vezetője, valamint a cég globális szoftver operációért felelős csapat COO-ja.

2020 januárja óta, Ákos világszerte felügyeli az 45+ MSCI irodáját, ezzel biztosítva sikeres helyi programok és gyakorlatok, regionális és globális skálára való kiterjesztését, operatív csapatokkal továbbfejlesztve a HR és testületi szolgáltatásokat, technológiai és más főbb működési területeket. 2021 óta a vállalat transzformációs igazgatója.

Ákos főiskolai alapképzését a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján végezte, mesterképzését a Central Europe University-n, az MBA-t pedig a Purdue Egyetemen, a Krannert School Of Management szakán szerezte.