Tarcsi Ádám

Szakmai pályafutását SAP fejlesztőként kezdte, majd adatelemzőként, adattudósként, IT architectként dolgozott, dolgozik. 2008 óta az ELTE Informatikai Karán, 2019-től az Adattudományi és Adattechnológiai Tanszéken kutatóként, 20+ hazai és nemzetközi K+F+I ipari projektben vett részt. Kutatási területei: data science, innovációmenedzsment, információs rendszerek tervezése. 

2016-ban alapította meg az ELTE Informatikai Karán a Data Innovation Lab-t, melynek küldetése, hogy innovatív adatfókuszú projektek megvalósítását, problémák megoldását segítse elő lehetőséget biztosítva ipari partnereknek, kutatóknak, hallgatóknak, hogy termék/szolgáltatás fejlesztési ötleteiket megvalósítsák, mindehhez ehhez technikai és üzleti támogatást nyújtva, agrár, élelmiszeripari és egészségügyi területekre fókuszálva.

 

Részt vett az MI Kihívás szakmai megvalósításában.

2022-től a Data-EDIH szakmai vezetője.

 

Szakmai hitvallása szerint az adatmenedzsment kritikus fontosságú egy vállalkozás életében, az adatok az üzleti döntéshozatal alapvető tényezői, az üzleti folyamatokhoz illeszkedő adatkezelési és -feldolgozási technológiák (melyeknek része a mesterséges intelligencia is) alkalmazásával a vállalkozások jelentősen javíthatják versenyképességüket, hatékonyabban kihasználva a rendelkezésükre álló adatokat, ehhez azonban a szervezet folyamatainak átalakulása is szükséges.