1. Somogyi Zoltán

  2. üzletágvezető – szoftver terület, AVL Hungary Kft.
  3.  
  4. Somogyi Zoltán 2012 óta dolgozik az AVL Hungary Kft-nél, jelenleg üzletágvezető pozícióban, elektromos hajtáslánc, sebességváltó és szoftverfejlesztés területeken. Tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte, ahol mechatronikai mérnök diplomát szerzett mesterszakon. Kezdetben szoftverfejlesztő pozícióban dolgozott az AVL Hungary-nál, 2012-2016 között, majd vezető mérnökké nevezték ki, és munkája során 40 mérnököt támogatott. 2020-tól Skill Team Leader pozícióban folytatta munkáját, hajtáslánc és járművezérlő rendszerek területeken, majd 2021-től a cég szoftverfejlesztés üzletágának lett vezetője, itt 190 szoftverfejlesztő kolléga munkáját irányítja.
  5. Vezetői munkájához a szakmai területeken kívül (beágyazott szoftverfejlesztés elektromos vezérlőegységekhez és tesztműszerekhez, szoftverek fejlesztése belső égésű motorokhoz, sebességváltókhoz, eDrive-hoz, hibrid- és járművezérlő egységekhez és akkumulátorokhoz) hozzátartozik az ügyfélkapcsolatok fejlesztése, a toborzás és csapatépítés, a K+F tevékenység koordinálása, a költségvetés kezelése és az AVL Hungary képviselete is.
  6. „K+F tevékenységek támogatására, autópályán végzett mérési kampány az automatizált vezetési technológiák területén” című publikációja az MDPI Sensors magazinban jelent meg.